Historie

historie

Verum

Verum is in 1966 ontstaan vanuit de samenwerking tussen 29 metaalbedrijven uit de omgeving Alkmaar en de Zaanstreek. Op 24 februari van dat jaar vond, in hotel Het Paardshoofd in Alkmaar, de oprichting plaats van Verum. De bedrijven kenden elkaar vanuit de ondernemingsverenigingen Vermarco (Vereniging Machinefabrieken en Constructiebedrijven) en de UMA (Unie van Metaal bedrijven Alkmaar). In de beginjaren, waarbij veel weerstand bij toeleveranciers moest worden overwonnen, was de doelstelling van de organisatie gericht op onderlinge samenwerking en het gezamenlijk inkopen van materialen onder het motto ”Verum ijzersterk”.

In de beginjaren is veel weerstand bij toeleveranciers overwonnen

In de loop van de jaren ’70 kwamen daar ondernemingen uit de Rotterdamse regio (1970) bij en in een later stadium maakbedrijven uit de regio Twente (1974).

Toenemende deelnemers

Onder het motto “combinatie van metaalbedrijven” nam het aantal deelnemers toe.

Samenwerking

Verum ontwikkelde zich tot een sterke inkoopcombinatie met tal van productgroepen, waarbij samenwerking, netwerken, inkoopvoordeel en co-makership de boventoon voerden.

25 jarig jubileum

In 1991 vierde Verum zijn 25-jarig jubileum met meer dan 100 deelnemers.

Verum kantoor Zoetermeer

In 2016 bestond Verum 50 jaar als “Inkooppartner voor de hightech- en maakindustrie” en richt zich nu op drie pijlers, te weten contractmanagement, consultancy en ondersteunende services.

Sinds 2020 is Verum gevestigd in Het Bouwhuis in Zoetermeer. In dit prachtige kantoorpand langs de A12 is HetNieuweWerken onderdeel van de toekomstvisie, waarbij Industry 4.0. (Verum 4.0) centraal staat.